Ποιότητα

Ποιότητα

Τα περισσότερα ελαιόλαδα είναι μείγματα διαφόρων τύπων ελιών που συνδυάζονται-αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν ένα ελαιόλαδο που ταιριάζει  με τις προθέσεις του παραγωγού.  Στην οικογενειακή επιχείρησή μας δεν αναμιγνύουμε ελαιόλαδα! Το «ELAiKOS selection BLEND» παράγεται από ελιές που συλλέγονται από κτήματα της οικογένειας και τα οποία αποτελούνται από ελαιόδεντρα διαφορετικών ποικιλιών, όπως φυτεύτηκαν από τον παππού. Κατά την συγκομιδή, δεν διαχωρίζουμε τον καρπό κατά ποικιλία, αλλά ο συγκομιζόμενος καρπός από όλο το κτήμα με τις διαφορετικές ποικιλίες του, εκθλίβεται στο ελαιοτριβείο, ακριβώς όπως συλλέχθηκε στο κτήμα. Το ELAiKOS selection BLEND αποτελείτε από 70% ποικιλία Χαλκιδικής, 20% ποικιλία Θασίτικη, και 10% από διάφορες ποικιλίες όπως Κορωνέικη, Κονσερβολιά-Αμφίσης, Μανάκι, Καλαμών.

Ωστόσο, καλλιεργούμε και ορισμένα κτήματα τα οποία αποτελούνται εξολοκλήρου από μία μόνο ποικιλία ελιάς. Από αυτά τα κτήματα παράγουμε τα 100% μονοποικιλιακά ελαιόλαδα «ELAiKOS selection ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ”,  “ELAiKOS selection ΘΑΣΙΤΙΚΗ”, “ELAiKOS selection ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ”, ELAiKOS selection PICUAL όπως φυτεύτηκαν από τον παππού Χριστόδουλο Αθ. Ρουμελιώτη

Οι αναλύσεις του ελαιολάδου ELAiKOS και αυτή την χρονιά επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες μας για ένα υψηλής ποιότητος ελαιόλαδο, ένα τοπικό προϊόν της περιοχής μας Νέας Περάμου – Καβάλας.

Από το 2013 και κάθε χρόνο έως και σήμερα, το ελαιόλαδο ELAiKOS  περιέχει Βιο/πολυφαινόλες σε ποσότητα μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη από τον κανονισμό υγείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων 432/2012.

Ισχυρισμός Υγείας: «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής»

Το ευεργετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιόλαδου.

Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου (αλλιώς 250 mg/l ή 250 ppm) μέχρι την ημερομηνία λήξης του.

Οι Βιο/Πολυφαινόλες έχει βρεθεί ότι προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό  μή επιτρέποντας την οξείδωση της «καλής» LDL χοληστερόλης. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται έρευνες σχετικά με μη φαρμακευτικές θεραπείες για την καταπολέμηση της άνοιας με την πρόσληψη έξτρα παρθένου ελαιολάδου πρώιμης συγκομιδής. Έχει βρεθεί ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στην πέψη και καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης των οργάνων και των ιστών μας. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου μας με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.

Συνεχίζουμε στο μονοπάτι της ποιότητας.

Ο Άρης Σουλτάνος εκπροσωπώντας το ELAiKOS evoo αποδέχεται το ασημένιο βραβείο από τον πρόεδρο του διεθνή διαγωνισμού ποιότητας της Νέας Υόρκης (IOOC), Curtis Cord. Νέα Υόρκη 2017

Λονδίνο διαγωνισμός ποιότητας 2017

 • διεύθυνση

  Νίκης 79
  Νέα Πέραμος Καβάλα
  64007, Ελλάδα

 • τηλέφωνο

  +30 25940 21046

 • κινητό

  +30 6932477014

 • email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • διεύθυνση

  Νίκης 79
  Νέα Πέραμος Καβάλα
  64007, Ελλάδα

 • τηλέφωνο

  +30 25940 21046

 • κινητό

  +30 6932477014

 • email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Copyright © 2021 Elaikos. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.