Εφαρμόζουμε διάφορες καλλιεργητικές πρακτικές για την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, για να βρούμε μέσα και τρόπους μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέσω της αύξησης της δέσμευσης άνθρακα από τα εδάφη και της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.    Για παράδειγμα, το κόψιμο των ζιζανίων στο αγρόκτημα με χλοοκοπτικό και η ανακύκλωση-θρυμματισμός των προϊόντων κλαδέματος στο αγρόκτημα (κλαδιά - φύλλα), ως φυσικού και θρεπτικού υλικού, συμβάλλουν στη μακροπρόθεσμη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφος με τη μορφή αυξανόμενου ποσοστού οργανικής ύλης, στην βελτίωση της γονιμότητας (π.χ. με καλύτερη κατακράτηση νερού και λιπασμάτων) και στην μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG). Με αυτούς τους τρόπους μειώνεται η χρήση λιπασμάτων στην διάρκεια του χρόνου. Όχι στην καταπολέμηση των χόρτων-ζιζανίων στο αγρόκτημα με χρήση φυτοφαρμάκων! Όχι στην καύση των ξύλων στο αγρόκτημα, όχι στα φυτοφάρμακα διότι αυτά καταλήγουν στο πιάτο μας!

Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αρκετές «λεπτομέρειες» όπως:  Πρώιμη συγκομιδή. Ο υγιής καρπός που συλλέγεται κάθε ημέρα, αρχές Οκτώβρη, μεταφέρεται στο κοντινό ελαιοτριβείο κάθε απόγευμα. Κατά την διάρκεια μιας τυπικής ημέρας συγκομιδής, ο συγκομιζόμενος καρπός τοποθετείται σε διάτρητα τελάρα και φροντίζουμε να παραμένει στην σκιά κάτω από τα δέντρα, για να μην μένει εκτεθειμένος στον ήλιο, έως την στιγμή που θα φορτωθεί για το κοντινό ελαιοτριβείο. Με αυτόν τον τρόπο ο καρπός υφίσταται την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση έως την στιγμή της έκθλιψης. 

 • διεύθυνση

  Νίκης 79
  Νέα Πέραμος Καβάλα
  64007, Ελλάδα

 • τηλέφωνο

  +30 25940 21046

 • κινητό

  +30 6932477014

 • email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • διεύθυνση

  Νίκης 79
  Νέα Πέραμος Καβάλα
  64007, Ελλάδα

 • τηλέφωνο

  +30 25940 21046

 • κινητό

  +30 6932477014

 • email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Copyright © 2021 Elaikos. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.