• Επεξεργασία του συγκομιζόμενου καρπού αυθημερόν, εντός 8-10 ώρες από την συγκομιδή

  • Ψυχρή έκθλιψη, μάλαξη 30 έως 40 λεπτά (ανάλογα με την ωριμότητα της ελιάς), θερμοκρασία 27 βαθμών Κελσίου

  • Η επεξεργασία των καρπών γίνεται σε διφασικό ελαιοτριβείο

  • Σε κανένα στάδιο της ελαιοποίησης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 27-28 βαθμούς κελσίου

  • Μεταφορά του ελαιολάδου σε ανοξείδωτα δοχεία και φιλτράρισμα εντός 15 ωρών από την παραγωγή του

Έρευνες δείχνουν ότι το φιλτράρισμα του ελαιολάδου πριν από την αποθήκευσή του, εγγυάται ότι το ελαιόλαδο διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα έως και 2 φορές περισσότερο από το αφιλτράριστο ελαιόλαδο (ακόμη κι αν το αφιλτράριστο έχει υποστεί την διαδικασία της καθίζησης και έχει εν μέρει «καθαρίσει»)

Αποθήκευση του ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές με προσθήκη αζώτου, σε κλιματιζόμενο χώρο, στους 16 -18 ° C, προστατευμένο πλήρως από την UV ακτινοβολία.  Με τον τρόπο αυτό διατηρείτε η εξαιρετική ποιότητά του έως την στιγμή που θα το αγοράσετε, διασφαλίζοντας έτσι την τέλεια γεύση και φρεσκάδα που είναι το σήμα κατατεθέν του ελαιολάδου ΕΛΑΪΚΟΣ.

* Η επεξεργασία των καρπών και η παραγωγή του ελαιολάδου ELAiKOS γίνεται στο «Ελαιοτριβείο Ο Στάθης» στον Άγιο Ανδρέα – Καβάλα – Ελλάδα.

  • διεύθυνση

    Νίκης 79
    Νέα Πέραμος Καβάλα
    64007, Ελλάδα

  • τηλέφωνο

    +30 25940 21046

  • κινητό

    +30 6932477014

  • email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



  • διεύθυνση

    Νίκης 79
    Νέα Πέραμος Καβάλα
    64007, Ελλάδα

  • τηλέφωνο

    +30 25940 21046

  • κινητό

    +30 6932477014

  • email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Copyright © 2021 Elaikos. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.