Έρευνες δείχνουν ότι το φιλτράρισμα του ελαιολάδου πριν από την αποθήκευσή του, εγγυάται ότι το ελαιόλαδο διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα έως και 2 φορές περισσότερο από το αφιλτράριστο ελαιόλαδο (ακόμη κι αν το αφιλτράριστο έχει υποστεί την διαδικασία της καθίζησης και έχει εν μέρει «καθαρίσει»)
Αποθήκευση του ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές με προσθήκη αζώτου, σε κλιματιζόμενο χώρο, στους 16 -18 ° C, προστατευμένο πλήρως από την UV ακτινοβολία. Με τον τρόπο αυτό διατηρείτε η εξαιρετική ποιότητά του έως την στιγμή που θα το αγοράσετε, διασφαλίζοντας έτσι την τέλεια γεύση και φρεσκάδα που είναι το σήμα κατατεθέν του ελαιολάδου ΕΛΑΪΚΟΣ.
* Η επεξεργασία των καρπών και η παραγωγή του ελαιολάδου ELAiKOS γίνεται στο «Ελαιοτριβείο Ο Στάθης» στον Άγιο Ανδρέα – Καβάλα – Ελλάδα.